Πέγεια, Πάφος, Κύπρος


Ο οικισμός βρίσκεται στα προάστεια του δημοφιλούς χωριού της Πέγειας, πλησίον της Πάφου στη νοτιο-δυτική περιοχή της Κύπρου. Η περιοχή είναι μία βουνοπλαγιά μεγάλης φυσικής ομορφιάς, προσκείμενη σε ένα πευκόδασος, και τέλεια προσανατολισμένη ούτως ώστε να έχει υπέροχη θέα προς τη Μεσόγειο θάλασσα. Η συνολική έκταση του προτεινόμενου οικισμού είναι 323,608 m², από τα οποία μια επιφάνεια 25,000 m² διατίθεται για ένα κέντρο αποκατάστασης περίπου 6,000 m².

Το κατοικήσιμο μέρος περιλαμβάνει 123 αυτόνομα οικόπεδα επιφάνεις 850 m² περίπου το κάθε ένα για μονοκατοικίες μέχρι και 300 m². Η συνολική επιφάνεια των κατοικιών θα είναι 26,000 m². Επιπλέον, η ανάπτυξη οργανωμένων κατοικιών με συνολική επιφάνεια 11,000 m², που θα περιέχει 110 σουίτες σε εννέα κτιριακά συγκροτήματα, θα σχεδιασθούν ανάλογα με τις ανάγκες ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ZERO-PLUS θα κατασκευασθούν και θα παρακολουθούνται δύο αυτόνομα οικόπεδα 1,700 m² περίπου, συμπεριλαμβανομένων και μονοκατοικιών επιφανειας 500 m² περίπου. Παράλληλα, οι κύριοι υπαίθριοι χώροι του οικισμού και συγκεκριμένα η κύρια πλατεία και η περιοχή γύρω από αυτή θα είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένοι, έτσι ώστε να βελτιώνουν τις μικροκλιματικές συνθήκες.

Εικόνες

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Eίσοδος

Δελτία τύπου